Contacts

Paleizenstraat 27,
1030 Brussel / België

info@timetohelp.be

NL:+32 485 572 809

FR:+32 483 288 898

Our about

Wij geven om uw gezondheid

Medische missies

Time To Help organiseert regelmatig medische missies naar derdewereldlanden waar grotendeel van de bevolking geen toegang heeft tot gezondheidszorg wegens armoede. Deze missies worden in samenwerking met de plaatselijke partner organisaties, ziekenhuizen en autoriteiten uitgevoerd. Tijdens deze missies worden gezondheid screening en operaties uitgevoerd op verschillende vlakten. De behandelingen en de operaties worden uiteraard gratis uitgevoerd. Bovendien krijgen de patiënten indien nodig, het nodige medicijnen mee die voorhand door Time To Help gefinancierd en verkregen zijn.

Tientallen vrijwillige specialisten van Time To Help die volledig op eigen kosten meedoen aan deze medische missies, zorgen ook voor financiering van de totale kosten met behulp van verschillende campagnes. Iedere deelnemende vrijwilliger of specialist brengt bovendien spullen zoals speelgoed, kleding en snoepgoed met zich mee, die tijdens het behandelingen worden bedeeld aan vooral kinderen en baby’s. Een commissie bestaande uit 6-7 specialisten, zorgt voor het goede verloop van iedere medische missie van begin tot eind

Cataractoperaties

Cataract is een van de meest voorkomende ziektesoort in gebieden rond de evenaar en in woestijngebieden in Afrika. De

rechtstreekse schadelijke stralen van de zon in deze regio, het woestijnklimaat, onvoldoende voeding en ongezonde leefomstandigheden behoren tot de oorzaak van deze ziekte dat jaarlijks minimaal 600 duizend mensen al op jonge leeftijd krijgen.

Wat is Cataract

Cataract is het verlies van de helderheid van de natuurlijke ooglens. Wanneer een lens haar transparantie verliest lijkt het alsof er door een roetig, mat, of een smoezelig glas gekeken wordt en begint men last te krijgen met het zien. Objecten zien er misvormd en wazig uit waardoor men vermoeide ogen en hoofdpijn van. Met de huidige technologie is de behandeling van staar vrij eenvoudig terwijl het niet laten behandelen ernstige gevolgen als blindheid tot gevolg kan hebben.