Contacts

Paleizenstraat 27,
1030 Brussel / België

info@timetohelp.be

NL:+32 485 572 809

FR:+32 483 288 898

Wat Wij Geloven

Onze Missie Is Om Mensen Te Helpen

Historie

Visie

Missie

Werkgebieden

Werkwijze

Ons verhaal: Time To Help vzw

In 2010 is onze vereniging opgericht onder de naam All for Live en heeft in korte tijd, zowel binnen als buiten België, het vertrouwen en de waardering van de maatschappij gewonnen.

Om met onze hulpverlening, ook op internationaal niveau, een breder publiek te kunnen bereiken, om efficiënte en duurzame dienstverlening te kunnen bieden, hebben we als uitkomst van onze onderzoeken besloten om met het dichtstbijzijnde liefdadigheidsinstelling Time To Help vzw die dezelfde werkwijze, doel en visie heeft, samen te werken. Door het raad van bestuur van beide instanties is besloten tot een gezamenlijke naam.

Sinds januari 2013 blijven we ons werk als hulpvereniging uitvoeren onder de naam Time To Help vzw.

De gezamenlijke naam  is in korte tijd aanvaard door de maatschappij en als Time To Help vereniging gaan we, met toenemende belangstelling van de  Belgische samenleving, door met de projecten die we geïmplementeerd hebben.

Iedereen Het Recht Heeft Een Waardig Leven

We verlangen naar een wereld waarin rechtvaardigheid en solidariteit heerst, een vreedzame wereld zonder enige vorm van armoede, zonder het bestaan van slachtoffers van rampen en oorlogen. Waar ook ter wereld, we zijn van mening dat iedereen het recht heeft een waardig leven te leiden. Voedsel, schoon drinkwater, medische zorg, onderwijs, werkgelegenheid en huisvesting zou gegarandeerd moeten zijn voor iedereen. Omdat geen enkel land de problemen alleen kan oplossen, moet er gezocht worden naar een oplossing met solidariteit en collectieve aanpak.

Iedereen Die Hulp Nodig Heeft

Vereniging Time To Help vzw zet zich wereldwijd in voor ‘iedereen die hulp nodig heeft’ en stelt ‘de mens’ centraal in haar uitgangspunt.

Om voor de behoeftige mens hulp te kunnen realiseren heeft vereniging Time To Help diverse projecten en activiteiten lopen zoals:

 • Schoonwater
 • Landbouw en Veeteelt
 • Gezondheidscentra
 • Opleidingen en weesopvang

Voor het ondersteunen van diverse projecten en activiteiten werkt vereniging Time To Help waar nodig samen met verschillende organisaties. Alsook staat vereniging Time To Help in voor hulpverlening bij grotere ongevallen en rampen. In de rampenwerking is vereniging Time To Help een onderdeel van een groter geheel van al de samenwerkende hulpdiensten. Deze diensten verschillen inhoudelijk wel van elkaar, maar hebben uiteindelijk hetzelfde doel en draaien om het helpen en ondersteunen van mensen die in nood zijn.

Van Onderwijs Tot Noodhulp

 • Onderwijs

Projecten ontwikkelen en uitvoeren ten behoeve van hulploze kinderen en jongeren die met eigen middelen geen onderwijs van hedendaagse kwaliteit kunnen volgen.

 • Sociale voorzieningen

Project ontwikkelen en uitvoeren ten behoeve van sociale voorzieningen voor iedereen die het nodig heeft.

 • Gezondheidszorg

Projecten ontwikkelen en uitvoeren ten bevoeve van gezondheidsvoorzieningen voor iederen die het nodig heeft.

 • Noodhulp

Projecten ontwikkelen en uitvoeren om slachtoffers van natuurrampen en oorlogslachtoffers te voorzien van primaire levensvoorzieningen zoals voedsel.

Een Samenvatting Van Onze Werkwijze

 • Geld en/of natura inzamelen en verdelen om mensen in nood, mensen die zich op sociaal vlak in een nadelige situatie bevinden, mensen in natuurrampen, mensen in oorlogsgebieden en mensen in vergelijkbare nooddringende situaties van behoeften te voorzien, zonder ze te kwetsen en zonder onderscheid te maken op basis van geografie, geloof, taal, ras of geslacht.
 •     De vereniging tracht zijn doel te bewerkstelligen door samen te werken met de leden en alle mogelijke manieren te evalueren.
 •        Alle nodige activiteiten uitvoeren om deze doel te treffen of het bereik ervan te vergemakkelijken, in zijn geheel of gedeeltelijk, direct of indirect.

Onderwijs

Projecten ontwikkelen en uitvoeren ten behoeve van hulploze kinderen en jongeren die met eigen middelen geen onderwijs van hedendaagse kwaliteit kunnen volgen.

Sociale voorzieningen

Project ontwikkelen en uitvoeren ten behoeve van sociale voorzieningen voor iedereen die het nodig heeft.

Gezondheidszorg

Faucibus interdum posuere lorem ipsum dolor commodo sit amet consectetur.

350

Years of
Foundation

600
+

monthly
donors

10
,5k

incredible
volunteers

1000

successful
campains