Contacts

Paleizenstraat 27,
1030 Brussel / België

info@timetohelp.be

NL:+32 485 572 809

FR:+32 483 288 898

Cataract Project

Cataract, ook wel bekend als staar, is een van de meest voorkomende ziektesoort in gebieden rond de evenaar en in woestijngebieden in Afrika. De rechtstreekse schadelijke stralen van de zon in deze regio, het woestijnklimaat, droge ogen, onvoldoende voeding en ongezonde leefomstandigheden behoren tot de oorzaak dat jaarlijks minimaal 600 duizend mensen al op jonge leeftijd staar krijgen en daardoor gedeeltelijk of geheel gezichtverlies hebben. Volgens de rapporten van het WHO (World Health Organisation) zijn er op de hele wereld maar liefst 39 miljoen mensen niet meer om staat om te zien als gevolg van staar.

Waar

In Afrika

Waneer

June 12, 2020

Categories

Gezondheid

Tags

Liefdadigheid, Zorg

Wat is cataract?

Catarct is het verlies van de helderheid van de natuurlijke ooglens. Wanneer een lens haar transparantie verliest lijkt het alsof we door een roetig, mat, of een smoezelig glas kijken en beginnen we last te krijgen met het zien. Objecten zien er misvormd, wazig of niet erg duidelijk uit. We krijgen er vermoeide ogen en hoofdpijn van. Met de huidige technologie is de behandeling van staar vrij eenvoudig terwijl het niet laten behandelen ernstige gevolgen als blindheid tot gevolg kan hebben.

Door te doneren kunt u bijdragen aan de operatie van patiënten die staar hebben. Mede hierdoor kunt u ze helpen de kleuren van de wereld opnieuw te herkennen.

Een cataractoperatie kost € 100.

Laat uw donatie hun verlichting zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *