Cataract Project

Cataractoperaties

Cataract is een van de meest voorkomende ziektesoort in gebieden rond de evenaar en in woestijngebieden in Afrika. De

rechtstreekse schadelijke stralen van de zon in deze regio, het woestijnklimaat, onvoldoende voeding en ongezonde leefomstandigheden behoren tot de oorzaak van deze ziekte dat jaarlijks minimaal 600 duizend mensen al op jonge leeftijd krijgen.

Wat is Cataract?

Cataract is het verlies van de helderheid van de natuurlijke ooglens. Wanneer een lens haar transparantie verliest lijkt het alsof er door een roetig, mat, of een smoezelig glas gekeken wordt en begint men last te krijgen met het zien. Objecten zien er misvormd en wazig uit waardoor men vermoeide ogen en hoofdpijn van. Met de huidige technologie is de behandeling van staar vrij eenvoudig terwijl het niet laten behandelen ernstige gevolgen als blindheid tot gevolg kan hebben.

Time To Help laat jaarlijks honderden cataract operaties uitvoeren met de giften van donateurs. Voor iedere donatie van 100€ waarmee een oog geopereerd kan worden, krijgt de donateur een bedankt certificaat toegestuurd waarop de gegevens van de patiënt en de plaats van operatie zijn geschreven.

 

 

Cataract Project

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 100,00€

Donate Now
Actueel Inzameling Project voor Oeganda05-01-2010 tot 15-02-2020

Time to Help Belgium neemt artsen en vrijwilligers mee naar Oeganda voor medische screening van 15 - 22 Februari 2020

 U kunt geneesmiddeling doneren.

Bijdrage:20€

U kunt cataract operatie per persoon doneren.

Bijdrage: 80€

Bedankt voor uw hulp.

Doneer Nu!