Stop This Oppresson!!

Op de ochtend van 16 juli werd Turkije wakker in een nachtmerrie. Na een mislukte poging tot staatsgreep waarvan de daders nog niet gevat zijn, worden honderdduizenden levens bedreigd. De poging tot staatsgreep werd als een excuus gebruikt om de Grondwet o.b.v. “de noodsituatie” en een wettelijk besluit (KHK) op te schorten. 

100.000 mensen werden ontslagen en verbannen uit de maatschappelijke dienstverlening. 85.000 mensen werden zonder enig bewijs gearresteerd en veroordeeld tot een erbarmelijk en onmenswaardig lijden in de gevangenissen. In de tussentijd, kwamen al 25 verdachte sterfgevallen, honderden gevallen van martelingen en verkrachtingen onder de aandacht van het publiek, maar dz autoriteiten gaven geen bevredigende verklaring, en toonden noch de wil om de beweringen te onderzoeken. 

De vrije pers, die dit onrecht zouden kunnen publiceren, werd integraal het zwijgen opgelegd. 186 mediaorganisaties werden stilgelegd. 144 journalisten werden gevangen genomen. Duizenden van hen waren ofwel ontslagen ofwel geïntimideerd door onderdrukking, censuur, geweld en bedreiging. Met inbegrip van de vrijheid van meningsuiting werden de meest fundamentele en democratische waarden vernietigd. 

Sinds 15 juli, werden duizenden leraren ontslagen, 2.600 werden gearresteerd en de vergunning van 28.000 van de werkzamen in de particuliere sector werden ingetrokken. Het enige middel van levensonderhoud voor 80.000 leerkrachten werd op onrechtvaardige wijze uit hun handen genomen en ze werden samen met hun families tot de honger veroordeeld. 

De paspoorten van de slachtoffers werden in beslag genomen, een reisverbod werd ingevoerd en ze werden bedreigd. Indien de slachtoffers niet van hun vrijheid beroofd konden worden, werden hun echtgenoten of ouders met geweld van hun vrijheid beroofd. Er werd beslag gelegd op de eigendommen van de tot de honger veroordeelde slachtoffers en ze werden aan een gruwelijke vorm van genodice blootgesletd.
De situatie is hartverscheurend. De slachtoffers van de noodtoestand en de onrechtmatige behandeling ervaren geweld op een ongekend niveau. Morgen kan het te laat zijn. Time To Help is solidair en steunt de genomen initiatief van KYM International! Toon uw steun en doneer mee voor deze campagne en zeg: “Stop dit geweld nu!”

Surf naar www.Stoptheoppression.com voor meer informatie!